If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте, има ли разлика в дължината на пружините на мойта 145 2.0 и на някоя 1.4 примерно? Доколкото знам куве излизат два варианта...и мойта май е с по-късите. Обаче аз искам да я повдигна малко, ако става заменям мойте за нормални) мерси
Сравнявали сме ги визуално, на мойта бивша 146-ца (ti) и една 1,6ТС. Мойта беше с около 3 см по-ниска. 146 Junior е висока колкото ti (пак визуално сравнение).
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Сравнявали сме ги визуално, на мойта бивша 146-ца (ti) и една 1,6ТС. Мойта беше с около 3 см по-ниска. 146 Junior е висока колкото ti (пак визуално сравнение).
И аз знам, че джуниор и ТИ са с еднакво окачване, което се различава от на останалите, но никога не съм срещал конкретни цифри. 3 сантиметра са си снижение за нормални спортни пружини
А при задните пружини какво е положението?
В ЕПЕР-а май нямаше разлика между тези на Junior и нормалните, а само на QV и Ti бяха различни, но това по спомен само ...
Ако правилно съм разбрал трябва да търся пружини (предни уточнявам само) от 155 2.0, 145/6 1.8? От какви други стават,за да си пусна тема Купувам/заменям? От 1.6 ми казаха,че са по-дълги, но май били по-меки...и ефекта ще се получи обратен. Как мислите? Също от 1.9 JTD стават ли,все пак и трябвали двиг. да тежи колкото 2.0?
Мерси за мненията на всички.
По тегло е много малка разликата между JTD и Куве, би трябвало да са твърди моите все пак двигателя ми е доста тежък. Ако стават пиши ми ЛС да измислим нещо
колеги, да уточня, че пружините от 155 2.0 и 145/6 2.0 нямат разлика във височина и твърдост. Разликата във височината (визуално), която се наблюдава, идва от самото разположение на пружините и амортисьорите от горе в бомбетата... ако не съм прав някой да ме поправи... Това го знам от личен опит, пробвал съм...
Колеги, някой може ли да каже със сигурност дали предните пружини от QV са по-твърди от на останалите модели (искам да сложа такива на моята 1.6, за да се снижи малко, но се опасявам да не се получи обратен ефект)
И също откъде идват тези 100kг отгоре на QV-то? Нали разликата в моторите е само в някой чарколаци. Не е като да е 5 цилиндъра или нещо такова.
Comment